Saskaņā ar Eiropas savienības Pārtikas drošības aģentūras (EFSA) atzinumu, Dihidrokvercetīns (Taxifolin) ir drošs un izmantojams kā piedeva pārtikas produktos, pirmām kārtām bezalkoholiskajos dzērienos, jogurtos un šokolādes konditorejas izstrādājumos kā arī uztura bagātinātājos.
Paredzams, ka tuvākajā laikā Eiropas komisija pieņems gala lēmumu par Taxifolin (dihydroquercetin) iekļaušanu Jaunās pārtikas (Novel food) sarakstā un to varēs izmantot pārtikas ražošanā kā antioksidantu- dabīgo konservantu.
Dihidrokvercetīns ir dabas
bioflavonoīds, kas iegūts no Sibīrijas lapegles koksnes.
Flavonoīdi- augu pigmenti, biežāk sastopamie fenoli,
kas iesaistās aisardzībā pret UV, pigmentācijā, slimību izturībā u.c.
Sevišķi augsta antioksidanta spēja, t.i. spēja saistīt
brīvos skābekļa radikāļus kuri izraisa izmaiņas cilvēka ķermeņa šūnās, kuras
oksidēšanās rezultātā zaudē savas dabīgās īpašības un noveco.
Kontrolējot un ierobežojot kaitīgo oksidācijas
reakciju ātrumu:
tiek
aizkavēti organisma novecošanās procesi;
saglabājas
un palielinās organisma dabīgās imunitātes spējas;