Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī 2018.gada 21.martā publicēta KOMISIJAS ĪSTENOŠANAS REGULA (ES) 2018/461 ar ko atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai (ES) 2015/2283 atļauj kā jaunu pārtikas produktu sastāvdaļu lietot ar taksifolīnu bagātu ekstraktu (Dihidrokvercetīnu)
Ar Taksifolīnu bagātu ekstraktu atļauts lietot pārtikas produktos Eiropas savienībā
Ko Eiropas savienības regula par Dihidrokvercetīna izmantošanu pārtikas produktos dod iedzīvotājiem?
Veselīgāka pārtika, jo ķīmiskie konservanti var tikt aizstāti ar dabas radītu bioflavonoīdu, kas ne tikai pagarina pārtikas produkta glabāšanas laiku, bet uzlabo tā biopieejamību un kvalitāti. Ar taksifolīnu bagāts ekstrakts aizkavē brīvo radikāļu attīstību un samazina to kaitīgo iedarbību uz organismu.
Ko jaunā Eiropas savienības regula (ES) 2018/461 dod pārtikas ražošanas uzņēmumiem?
Garāki produkcijas realizācijas termiņi, neizmantojot dārgas tehnoloģijas un ķīmiskos konservantus. Pagarina produktu realizācijas termiņus no 1,5 līdz 4 reizēm, kas īpaši būtiski piena produktiem ar īsu realizācijas termiņu.
"Regulārs vitamīnu un antioksidantu patēriņš var pagarināt cilvēka dzīvi par 20-25 gadiem"Linus Pauling (Nobela prēmija ķīmijā 1954. gadā un Nobela miera prēmija 1962. gadā)
Kādu ar taksifolīnu bagātu ekstraktu izmantot kā dabīgo konservantu pārtikas ražošanā?
Piena produktos visefektīgāk ir izmantot ar taksifolīnu bagātu ekstraktu ar tīrības pakāpi 92% vai 94%. Īpaši svarīgi lai tas būtu monomērs un paredzēts pārtikai. Vienlīdz svarīga ir tā attīrīšanas metode. Kvalitatīvu Dihidrokvercetīnu (ar taksifolīnu bakātu ekstraktu) iegūst ekstracijas ceļā no Sibīrijas vai Daurijas lapegles koksnes, izmantojot pārtikas spirtu un tīru dzeramo ūdeni.
1 kg ar taksifolīnu bagāts ekstrakts ar tīrības pakāpi 92 vai 94% ir pietiekams apjoms, lai:
Antioksidanta kopējā ORAC vērtība 92%- 94% ir 20000 µM TE/g - 25000 µM TE/g
Mēs pieņemem maksājumus:
- pārskaitījums uz bankas kontu;
PayPal;
- VISA / mastercard
Ķīmiskā formula: C15H12O7; Molekulmasa: 304,25
Dihidrokvercetīns ir dabas
bioflavonoīds, kas iegūts no Sibīrijas lapegles koksnes.
Flavonoīdi- augu pigmenti, biežāk sastopamie fenoli,
kas iesaistās aisardzībā pret UV, pigmentācijā, slimību izturībā u.c.
Sevišķi augsta antioksidanta spēja, t.i. spēja saistīt
brīvos skābekļa radikāļus kuri izraisa izmaiņas cilvēka ķermeņa šūnās, kuras
oksidēšanās rezultātā zaudē savas dabīgās īpašības un noveco.
Kontrolējot un ierobežojot kaitīgo oksidācijas
reakciju ātrumu: