Regula stājas spēkā divdesmitajā dienā pēc tās publicēšanas
Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, tātad jau 2018.gada aprīlī
Dihidrokvercetīnu jeb ar Taksifolīnu bagātu ekstraktu varēs
izmantot ne tikai uztura bagātinātājos, bet arī
bezalkoholiskajos dzērienos, piena produktos un šokolādes
konfektēs.
Galvenie ieguvumi, lietojot Dihidrokvercetīnu (DHQ) pārtikas
produktos- garāks produktu glabāšanas laiks, ilgstoši saglabājas
labākas produkta īpašības, pārtikas produkts ir
veselīgāks.
Jaunā pārtikas produkta lietošanas nosacījumi:
Cilvēks jau gadu tūkstošiem ir
pazinis Sibīrijas lapegles mehāniskās un dabiskās
ārstnieciskās īpašības, tomēr tikai nesen, attīstoties dabaszinātnēm, iemācījās
šīs īpašības koncentrēt un izmantot farmaceitiskajā un pārtikas rūpniecībā,
radot dihidrokvercetīnu.
Dihidrokvercetīns ir dabas bioflavonoīds,
kas iegūts no Sibīrijas lapegles koksnes, no mehāniskai apstrādei
neizmantojamajiem atlikumiem.
Flavonoīdi veido plašu dabas savienojumu
grupu. 1936. gadā ungāru izcelsmes amerikāņu zinātnieks A. Szent-Györgyi
(16.09.1893 - 22.10.1986, Nobela prēmija fizioloģijā un medicīnā, 1937) un
grupa vācu zinātnieku norādīja, ka vesela virkne flavonoīdu ir apveltīta ar
ievērojamu bioloģisko aktivitāti, kas raksturīga vitamīniem. Tie daļēji noņem
vitamīna C asumu, samazina kapilāro asinsvadu trauslumu un tika nosaukti par
vitamīnu P (no angļu valodas Permeability - Caurlaidība).
Dabīgās Dihidrokvercetīna īpašības,
t.i. ar saglabātu dabas veidotu struktūru, ļauj to izmantot kā flavonoīdu grupas
P vitamīnu un bioloģiski aktīvu savienojumu gan farmācijā, gan pārtikas
ražošanā, gan kā dzīvnieku uztura uzlabotāju, gan augkopības kultūru auglības
celšanai.
Šeit var ievadīt papildus saturu. Ja papildus satura nav, tad šo bloku var noslēpt, nospiežot uz ikoniņas augšējā stūrī.